Oto temat na dziele się wieściami na temat aktualnych wydań prasy motoryzacyjnej dostępnej na polskim rynku i polecania co ciekawszych wydań.

Dziś skuszony zawartością magazynu "KMh" (Mosler MT900 GTR, Maserati MC 12 Corsa podrasowany przez Edo) po raz pierwszy w mojej karierze dokonałem jego zakupu...
Po zapoznaniu się w pierwszej kolejności z najbardziej interesującymi mnie artykułami mogłem tylko dziękować intuicji, która kazała zacząć od tekstu poświęconego włoskiemu autu. Po lekturze artykułu o Moslerze odechciało się reszty - tyle w nim literówek, ortografów, błędów stylistycznych i tym podobnych niedopatrzeń, że szok. W paru tekstach z AutoGENa wziętych razem tylu się nie zjadzie

. Jak takie coś mogło pójść do druku? W niektórych zdaniach to nawet trudno dopatrzeć się sensu...
Na szczęscie pozostałe teksty tego samego autora nie zostały równie bezwiednie puszczone płazem przez sito korekty i jest dużo lepiej. Niestety w całym magazynie drobnych błędów (głównie literówek) jest naprawdę sporo, co jest dla mnie bardzo przykrą niespodzianką przy piśmie takiego formatu i za taką cenę, które zdaje się mieć spore ambicje...

Poza tym moją uwagę zwróciło "V12" z Alfą 8C Competizione na okładce, ale kapuszki już nie było ("KMh" za 13 złocisza i "V12" za 10 to sporawo)...